Díjak

A XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia díjait a minősített helyezést elért előadók kapják, a tudományos diákköri munkáért minden résztvevő üvegplakettet kap. 

A üvegdíjak elkészítésére Botos Pétert kértük fel aki, Ferenczy Noémi díjas üvegszobrász a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének, és a Magyar Üvegművészek tagja és elismert szaktekintély az üvegművészet területén.

Több munkájáról tartott előadást a sanghaji Képzőművészeti Egyetemen illetve a chicagói SOFA kiállításon. Továbbá közel 10 éve önként vállalt feladata a MOME üveg szakos hallgatóinak szakmai, elméleti és gyakorlati képzésben való közreműködés. 

Emlékplakett

 

Kepely Antal szobor

Az első helyezett dolgozatok szerzői egy asztali bronz mellszobrot kapnak emlékbe, amely Kerpely Antal, kohómérnököt ábrázolja. A selmeci Bányászati Akadémia Vaskohászattani Tanszék első professzora és tanszékvezetője. Életútja jogosan állítható példaképül a jövő mérnökei elé, ezért munkásságát bemutató önéletrajza a programfüzet előző oldalain kerül bemutatásra. A szobor Melkovics Tamás szobrászművész alkotása.